Saksofonist Domen Koren, prejemnik akademske Prešernove nagrade, trenutno zaključuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v obdobju študija pa se je izpopolnjeval tudi na Sibelius akademiji v Helsinkih, pod mentorstvom prof. Joonatana Rautiole in na Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja.
Je večkratni prvo-nagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, nastopal pa je tudi kot solist s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in z orkestrom Slovenske Filharmonije.
Dejaven je kot član več komornih zasedb, s katerimi je nastopal na pomembnih koncertih, recitalih, festivalih, svetovnih kongresih in ostalih glasbenih prireditvah po Sloveniji in celotni Evropi.
Poleg komornega muziciranja Domen pogosto igra tudi v orkestru Slovenske Filharmonije, orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, orkestru Slovenske policije, orkestru Slovenske vojske, Simfoničnem orkestrom RTV Slovenije in sodeluje z Glasbeno mladino Slovenije ter Glasbeno mladino Ljubljansko. Sodeloval je tudi v Simfoničnem orkestru Sibelius akademije na Finskem in igral v svetovno priznanih mladinskih orkestrih kot so Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO), European Union Youth Orchestra (EUYO) in trikrat v slovitem Schleswig-Holstein Festival Orchestra (SHFO).
Aktivno sodeluje z domačimi in tujimi skladatelji, ki so mu posvetili že več svojih del, ki jih je tudi krstno izvedel.

carpe artem

lat.: carpe artem

eng.: seize the art

sl.: užij umetnost 

Cikel koncertov komorne glasbe, ki jo izvajajo glasbeniki delujoči v Sloveniji, z uglednimi tujimi gosti.

Klasična glasba živa v vsej svoji popolnosti.

Cikel Carpe artem nastaja v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus v koprodukciji s SNG Maribor.

© 2019 Društvo za komorno glasbo Amadeus

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon