page.jpg

Odmev poletja

Poletni cikel komornih koncertov v Sodnem stolpu na Lentu in cerkvi sv. Bolfenka na Pohorju

Oksana Pečeny, violina & Matic Dolenc, kitara

Duo violine in kitare s virtuozno temperamentnim repertoarjem od romantike do tanga nueva.

Nikolaj Sajko, violončelo

Rock kitarist Ritchie Blackmore je o violončelu dejal "Da obvladaš čelo, moraš temu posvetiti ogromno časa. Ko mi je to postalo jasno, sem se vrnil h kitari in dal ojačevalec bolj na glas." Čelo, brez ojačevalca, z glasbo od baroka do sodobnosti.

Trio Maribor

Trio Maribor od svoje ustanovitve leta 2009, ko so se povezali solisti Simfoničnega orkestra SNG Maribor - violinist Miladin Batalović, violist Levente Gidró in violončelist Gorazd Strlič - deluje v isti zasedbi. V njihovi izvedbi bo zazvenela glasba Luigija Boccherinija, Richarda Straussa in Jeana Francaixa.

Andrej Ofak, kitara & Borut Mori, harmonika

Uveljavljen duo, ki je leta 2017 izdal zgoščenko z naslovom »Odmevi reke Drave«, ki je po izboru Jazzetne postala album leta. Program zajema avtorsko glasbo, ki črpa navdih iz klasične in etno glasbe. V njunih delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni ter o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.