Sarah Akif

rog

Hornistka Sarah Akif je srednjo stopnjo zaključila v razredu profesorja Borisa Dvoršaka na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, študij roga pa je z odliko končala v letu 2017 pod mentorstvom red. prof. Boštjana Lipovška na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V študijskem letu 2014/2015 se je eno leto izpopolnjevalna na Visoki šoli za glasbo in odrsko umetnost Frankfurt pri profesorju Esi Tapaniju.
Dodatno se je izobraževala pri Johannesu Hinterholzerju, Radovanu Vlatkoviću, Radeku Baboraku, Saar Bergerju, Michaelu Holtzlu, Christianu Lampertu, Luizu Garcii, Boštjanu Lipovšku, Paolu Mendesu, Esi Tapaniju, Sarah Willis in Daleu Clevengerju.
Na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov je leta 2011 prejela drugo nagrado in srebrno plaketo, na mednarodnem tekmovanju v Novem Sadu (2011) je osvojila zlato priznanje in na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu (2016) prvo nagrado. V sezoni 2017/2018 je kot solistka izvedla koncert za rog in orkester št. 1 Richarda Straussa z orkestrom SNG Maribor.