Maja Gombač je z odliko zaključila študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Hinku Haasu, lansko jesen pa še na Univerzi za upodabljajočo umetnost v Gradcu pri prof. Markusu Schirmerju, kjer je prejela najvišjo možno oceno s pohvalo »summa cum laude«. Med študijem se je v okviru mednarodne izmenjave eno leto izpopolnjevala tudi pri profesorju Imreju Rohmannu na Mozarteumu v Salzburgu.

Kot solistka je sodelovala s komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, orkestrom SNG Opera in balet Maribor, Luksemburškim komornim orkestrom in Ruskim filharmoničnim komornim orkestrom ter z njimi izvedla različne klavirske koncerte J. S. Bacha, W. A. Mozarta, L. van Beethovna in popularni Griegov klavirski koncert v a - molu. Kot del zasedbe sodeluje tudi s Salzburško filharmonijo.

Je nagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj (Paul Harris, Davorin Jenko, Antonio Salieri, Rotary Club Valencia, Karlovac) in državnega tekmovanja TEMSIG, kjer je prejela dve zlati odličji: kot solistka (2016, posebna nagrada žirije za izvedbo obvezne skladbe) in kot komorna glasbenica (2014, posebna nagrada žirije za osvojenih 100 točk). Za svoje umetniške dosežke je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Trenutno je zaposlena na Univerzi za glasbo in upodajajočo umetnost v Gradcu, kjer deluje na področju filmske glasbe.

carpe artem

lat.: carpe artem

eng.: seize the art

sl.: užij umetnost 

Cikel koncertov komorne glasbe, ki jo izvajajo glasbeniki delujoči v Sloveniji, z uglednimi tujimi gosti.

Klasična glasba živa v vsej svoji popolnosti.

Cikel Carpe artem nastaja v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus v koprodukciji s SNG Maribor.

© 2019 Društvo za komorno glasbo Amadeus

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon