Andrej Ofak, kitara & Borut Mori, harmonika

nedelja, 29. avgust 2021, ob 11.30, Cerkev sv. Bolfenka

nedelja, 29. avgust 2021, ob 20.00, Sodni stolp

Andrej Ofak, kitara & Borut Mori, harmonika

Program

A. Ofak: The Echoes of River Drava

A. Ofak: Blues for Kanai

B. Mori: Iria

B. Mori:Melodia

B. Mori:Tvoja roka

A. Ofak: Macedonian stories

B. Mori: Arabica

B. Mori: Magi

B. Mori: Abra

A. Ofak: Mountain Ride

Glasbeniki

Andrej Ofak, profesor kitare, je predan tako poučevanju kot ustvarjanju lastne glasbe in koncertiranju. Z glasbo ukvarja že od otroških let. Izhaja iz Dravograda, kjer je že s šestimi leti z očetom preigraval strune. Kmalu se je vpisal v glasbeno šolo za kitaro pri prof. Poloni Blaznik, nato je nekaj časa poleg Gimnazije Ravne obiskoval še Srednjo glasbeno šolo v Velenju.  Šolanje je, po opravljenem sprejemnem preizkusu, nadaljeval na Koservatoriju za glasbo v avstrijskem Gradcu, nato še na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri prof. Johannu Palierju. V času študija je bil aktiven v različnih glasbenih zasedbah, v klasičnih in popularnih glasbenih smereh. Vseskozi se dodatno izpopolnjuje in udeležuje tekmovanj in seminarjev. Zaposlen je kot učitelj kitare na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem.

V času študija se je začel intenzivno ukvarjati z avtorsko glasbo, ki jo izvaja na koncertih doma in v tujini.  S harmonikarjem Borutom Morijem sta izdala dve zgoščenki Naj letim (uglasbena poezija slovenskih avtorjev, JSKD) in  The Echoes of River Drava, 2017 (Založba Klopotec).

Samostojno nastopa z avtorsko meditativno, duhovno glasbo, tudi vokalno (vsak mesec v Galeriji Falke v Libučah, redno v studiu Satya, Slovenj Gradec, v Ljubljani itd.).

Sodeluje s kitaristom Mihaelom Hrustljem, basistom Oskarjem Kolarjem, z Jazz Ravne, je eden od sodelujočih pri projektu Hugo Wolf goes Jazz, s priznano pianistko Majo Kastratovik pripravljata skupni glasbeni projekt.


Borut Mori se z glasbo ukvarja že od otroških let. Prihaja iz Dravograda, kjer je s sedmimi leti pričel z igranjem na mali boben pri Godbi na pihala Ojstrica. Z desetimi leti se je vpisal v glasbeno šolo za harmoniko pri prof. Julijanu Burdziju ter kasneje še za saksofon pri prof. Samu Kolarju. V času osnovne šole je nabiral izkušnje z igranjem v šolskem bendu ter v Godbi na pihala. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru (1995 – 1999) pri prof. Andreju Lorberju. Leta 1999 se je pod njegovim mentorstvom udeležil državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG) in dosegel zlato plaketo ter 1. nagrado. Po opravljenem sprejemnem preizkusu se je vpisal na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (1999 – 2005) k prof. Jamesu Crabbu in kasneje k Jannetu Rattya. V času študija je bil aktiven v različnih glasbenih zasedbah v klasičnih in popularnih glasbenih smereh, sodeloval je z gledališčem v Gradcu ter se udeleževal tekmovanj in seminarjev. Od leta 2006 je zaposlen kot učitelj harmonike na Konservatoriju za glasbo in Balet Maribor.