Odmev poletja - poletni cikel komornih koncertov


Le še nekaj dni nas loči do pričetka novega - poletnega cikla koncertov Odmev poletja. Idejo zanj smo imeli že nekaj let, letos se bo kljub razmeram, ki kulturi niso najbolj naklonjene, uresničila. Cikel obsega štiri različne programe, ki se bodo izvajali na dveh mariborskih lokacijah – v letos obnovljenem Sodnem stolpu na Lentu in v cerkvi sv. Bolfenka na Pohorju, ki jo je Mestna občina Maribor po 17 letih zaprtja obudila na našo pobudo. Program koncertov je poletju in lokacijam primerno lahkotnejši, slišali bomo dela od baroka do sodobnosti, od virtuoznih skladb do tanga nueva, avtorskih skladb in crossover etno glasbe.

Cikel financira Mestna občina Maribor.


Nastopili bodo:


Oksana Pečeny, violina & Matic Dolenc, kitara

Duo violine in kitare s virtuozno temperamentnim repertoarjem od romantike do tanga nueva.

petek, 20. avgust 2021, ob 20.00, Sodni stolp

nedelja, 22. avgust 2021, ob 11.30, Cerkev sv. Bolfenka na Pohorju


Trio Maribor

Trio Maribor od svoje ustanovitve leta 2009, ko so se povezali solisti Simfoničnega orkestra SNG Maribor - violinist Miladin Batalović, violist Levente Gidró in violončelist Gorazd Strlič - deluje v isti zasedbi. V njihovi izvedbi bo zazvenela glasba Luigija Boccherinija, Richarda Straussa in Jeana Francaixa.

sobota, 21. avgust 2021, ob 11.30, Cerkev sv. Bolfenka

sobota, 21. avgust 2021, ob 20.00, Sodni stolp


Nikolaj Sajko, violončelo

Rock kitarist Ritchie Blackmore je o violončelu dejal: "Da obvladaš čelo, moraš temu posvetiti ogromno časa. Ko mi je to postalo jasno, sem se vrnil h kitari in dal ojačevalec bolj na glas." Čelo, brez ojačevalca, z glasbo od baroka do sodobnosti.

četrtek, 26. avgust 2021, ob 20.00, Sodni stolp

sobota, 28. avgust 2021, ob 11.30, Cerkev sv. Bolfenka


Andrej Ofak, kitara & Borut Mori, harmonika

Uveljavljen duo, ki je leta 2017 izdal zgoščenko z naslovom »Odmevi reke Drave«, ki je po izboru Jazzetne postala album leta. Program zajema avtorsko glasbo, ki črpa navdih iz klasične in etno glasbe. V njunih delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni ter o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.

nedelja, 29. avgust 2021, ob 11.30, Cerkev sv. Bolfenka

nedelja, 29. avgust 2021, ob 20.00, Sodni stolp


Preverite celoten program na www.carpeartem.eu