Tadej Kenig je prvi klarinetist orkestra SNG Opere in baleta Ljubljana, docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter gostujoči profesor Univerze v Novem Sadu. Diplomiral je v razredu profesorja Slavka Goričarja na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter končal podiplomski študij na »Hochschule für Musik der Stadt Basel«  v razredu Françoisa Bende.

Je prejemnik več prvih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih, med drugim je tudi absolutni zmagovalec mednarodnega tekmovanja »Marco Fiorindo« v Torinu.

Sodeluje na pomembnih mednarodnih festivalih sodobne glasbe, kot so: Biennale Zagreb, Electromediaworks Athens, S.O.U.N.D Scottland. Sodeloval je s solisti in skladatelji, kot so: Felix Renggli, Sergio Azzollini, Heinz Holliger, Richard Craig, Roberto Fabbriciani, Rohan de Saram, Krzysztof Penderecki, Jürg Henneberger, Jürg Wyttenbach, Adam Scott Neal, Robert Scott Thompson in Pete Stollery. Predaval je na akademijah za glasbo v Ljubljani, Berlinu (UDK, Nemčija), Baslu (Musikakademie der Stadt Basel, Švica), Luganu (Conservatorio della Svizzera Italiana, Švica), Univerzi v Aberdeenu, v Centru izvrstnosti Varaždin in Areni International Pula.

carpe artem

lat.: carpe artem

eng.: seize the art

sl.: užij umetnost 

Cikel koncertov komorne glasbe, ki jo izvajajo glasbeniki delujoči v Sloveniji, z uglednimi tujimi gosti.

Klasična glasba živa v vsej svoji popolnosti.

Cikel Carpe artem nastaja v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus v koprodukciji s SNG Maribor.

© 2019 Društvo za komorno glasbo Amadeus

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon