Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Maja Rome

viola

Maja Rome

Maja Rome je med leti 2006 in 2020 delovala kot solo violistka Orkestra Slovenske filharmonije. Z letnim semestrom 2019/ 2020 je začela z rednim poučevanjem na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija podiplomsko pa se je izobraževala v Ljubljani in na Hochschule für Musik Detmold v razredu prof. Diemut Poppen. Med študijem se je dodatno izobraževala pri profesorjih kot so: Hariolf Schlichtig, Wolfram Christ, Mile Kosi,..
Je prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo in Kristalnega grba mesta Celje za študijske dosežke. Kot solo violistka Orkestra Slovenske Filharmonije je sodelovala z dirigenti kot so: Sir Neville Marriner, Charles Dutoit, Andres Orozco Estrada, Marko Letonja, Julian Rachlin, idr....

Kot solistka in članica Komornega Godalnega Orkestra Slovenske filharmonije je nastopala na več mednarodnih festivalih (Festival Ljubljana, Sozvočje svetov, Slowind festival, Festival Maribor, Ochrid Summer festival, Bienale Zagreb,...) in imela priložnost sodelovati v različnih komornih zasedbah z vrhunskimi glasbeniki, kot so: Dmitry Sytkovetsky, Sreten Krstić, Andreas Janke, Diemut Poppen, Primož Novšak, člani Australian Chamber Orchestra.
Posveča se tudi izvajanju slovenske sodobne glasbe. Je članica ansambla MD7 in večkrat tudi krstno izvaja dela slovenskih skladateljev za violo solo ali komorni ansambel.


Iskalnik