Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Mladi glasbeniki


Sodelovanje z mladimi glasbeniki

V načinu združevanja glasbenikov, v katerem kot glasbeni vodja nastopa evropsko ali svetovno uveljavljen glasbenik, vidimo največjo prednost pred ostalimi komornimi cikli. Med glasbenimi izvajalci velja nenapisano pravilo glede formiranja komornih zasedb: k sodelovanju povabi vedno bolj izkušene glasbenike, kot si sam. S ciklom Carpe artem želimo to prenesti na celotno mlado in srednjo generacijo profesionalnih glasbenikov. Glasbenikova izvedba je vedno odvisna tudi od njegove reakcije na druge glasbenike. Če med njih vključimo vrhunske ustvarjalce iz drugih evropskih prostorov, bo glasbenik pridobil neprecenljivo izkušnjo, ki jo s sodelovanjem s samimi glasbeniki iz istega okolja ne bi mogel pridobiti.

Iz istega razloga ponujamo od leta 2021 tudi prvonagrajencu tekmovanja TEMSIG najvišje starostne kategorije nastop v komorni skupini z uveljavljenimi glasbeniki v okviru cikla Carpe artem in od leta 2023 dijakom Konservatorija Maribor sodelovanje v okviru ciklu Odmev poletja.

Ema Krečič

violončelo

Ema Krečič je nastopila na koncertu Sinergija strun v sezoni 2022/23 z ambicioznim programom in prvo slovensko izvedbo Sonatine brazilskega skladatelja Radamésa Gnatallija.

Z igranjem violončela je začela pri šestih letih na glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri profesorju Damirju Hamidullinu. Po vzporednem šolanju na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu prof. Igorja Mitrovića in škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani je nadaljevala študij na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je junija 2021 diplomirala v razredu profesorice Karmen Pečar. Za dosežene študijske uspehe je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. V zimskem semestru 2020/21 je bila na študijski izmenjavi na univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu profesorja Clemensa Hagna. Študij od oktobra 2021 nadaljuje na salzburškem Mozarteumu v razredu profesorja Enrica Bronzija, od 2022 pa v razredu profesorja Clemensa Hagna ter vzporedno na ljubljanski Akademiji za glasbo pri profesorici Karmen Pečar. Igra na italijanski violončelo, ki je bil nekoč last profesorja Heinricha Schiffa. Izdelal ga je Angelo Radrizzani leta 1932.


Iskalnik