Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Glasbena igra Nane Forte in Jureta Ivanušiča

Zvezda in srce

v sodelovanju s Festivalom Maribor

Zvezda in srce

Izvenabonmajski koncert

Ponedeljek, 20. november 2023, ob 18:00

Dvorana Union Maribor

Zvezda in srce

Kaj se zgodi, ko se zaljubimo? Naredimo vse, kar lahko, da bi pridobili naklonjenost ljubljene osebe. Pa četudi to kdaj pomeni, da se skušamo prikazati drugačni – boljši, lepši in zanimivejši, kot smo v resnici.

Kako se za ljubezen lepe Zvezde, ki jo je utrinek poslal na Zemljo, poteguje od Amorjeve puščice zadeta druščina junakov izpod virtuoznega peresa Milana Jesiha, bomo izvedeli v glasbeni predstavi, katere krstno izvedbo na letošnjem Festivalu Maribor so gledalci pozdravili s stoječimi ovacijami. Če dodamo še, da se pod glasbo in odrsko priredbo podpisujeta skladateljica Nana Forte ter glasbenik, režiser in igralec Jure Ivanušič, je jasno, zakaj je na najboljši poti do tega, da postane uspešnica!

Mojstrski Jesihovi stihi oživijo v pestrem prepletu glasbenih žanrov in slogov od klasične glasbe pa vse do rock'n'rolla, s katerimi avtorja sijajno slikata značaje junakov. Trubadurski Slavec Slavko je prepričan, da bo Zvezdo zlahka osvojil s svojim virtuoznim petjem, skopuški hrček Hinko razmišlja le o doti, vase zagledani Kaktus stavi na svojo eksotično pojavo ... Kakšna parada napuha! A Zvezda se lahko vrne na nebo le s pomočjo prave ljubezni. Lahko upa nanjo?

Ne zamudite duhovitega in radoživega glasbeno-gledališkega užitka za otroke in najstnike, pa tudi za njihove starše in stare starše – za vse, ki se še ozirate v nočno nebo, preštevate zvezde in verjamete v pravo ljubezen.

Avtorja glasbe: Nana Forte in Jure Ivanušič
Priredba in režija: Jure Ivanušič

Producent dogodka je Festival Maribor, v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor in sodelovanju z glasbenim kolektivom Carpe artem.

Glasbena igra Zvezda in srce po dramski predlogi Milana Jesiha je nastala v skladateljskem soavtorstvu Nane Forte in Jureta Ivanušiča. Jure je igro priredil v koncertno verzijo, kjer vse like v živo odigra in odpoje peterica igralcev-pevcev.

Igralci in pevci: Jure Ivanušič, Metka Jurc, Urša Kavčič, Mihael Mikluš, Tomaž Planinc

Glasbeniki
Vstopnice

Vstopnice po 5 € so na voljo na blagajni Narodnega doma in na povezavi.


Iskalnik