Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Petra Kovačič

violina

Petra Kovačič

Petra Kovačič prihaja iz Tolmina in je violino kot petletna deklica začela igrati v razredu profesorja Jurija Križniča. Po končani glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana v razredu profesorja Jerneja Brenceta. Študij je zaključila na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu priznane solistke in profesorice Roswithe Randacher. Udeleževala se je državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegala visoke rezultate (dvakratna zmagovalka državnega tekmovanja TEMSIG, zmagovalka mednarodnega tekmovanja Etude i skale Zagreb, nagrajenka mednarodnega tekmovanja Alfredo e Vanda Marcosig ... ). V času šolanja na Srednji glasbeni šoli Ljubljana je prejela Škerjančevo nagrado za izjemne dosežke.

Izkušnje je pridobivala v komornem godalnem orkestru Ljubljanski solisti, mladinskem orkestru Gustav Mahler, med leti 2013 in 2015 je bila substitutka v Dunajski državni operi in pri Dunajskih filharmonikih. Kot solistka je koncertirala s Simfoničnim orkestrom Srednje glasbene šole Ljubljana, Komornim godalnim orkestrom Camerata Labacensis, Komornim godalnim orkestrom Ljubljanski solisti in kot komorna glasbenica v različnih sestavih (od leta 2015 je druga violinistka v godalnem kvartetu Goldegg). Je tudi redna gostja mnogih pomembnih glasbenih festivalov v Sloveniji (Festival Ljubljana, Festival Bled, Imago Sloveniae, Ars Haliaeti), Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Udeleževala se je tudi mojstrskih tečajev, kjer se je izpopolnjevala pri priznanih violinskih pedagogih (V. Steude, M. Šetena, P. Götzel, L. Honda Rosenberg, M. Frischenschlager, H. Fister, B. Ziervogel, P. Novšak, V. Meljnikov, T. Lorenz, M. Munih). 

Po uspešno opravljeni avdiciji decembra 2015 je Petra Kovačič od februarja 2016 polnopravna članica Dunajske državne opere in ansambla Dunajskih filharmonikov.


Iskalnik