Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Projekt Don Giovanni

Projekt Don Giovanni

Sobota, 27. avgust 2022, ob 19:00

Sodni stolp Maribor

Program

W. A. Mozart / priredba J. N. Wendt (1788): Don Giovanni

Uvertura
1. “Notte e giorno faticar.”
2. “Madamina! Il catalogo è questo”
*****
3. “Là ci darem la mano”
4. "Dalla sua pace la mia dipende
5. “Fin ch'han dal vino.”
6. “Batti, batti, o bel Masetto.”
7. Menuetto, Contradance, “Soccorriamo l'innocente!”
8. “Trema, trema, o scellerato!”
*****
9. “Ah taci, ingiusto core.”
10. “Vedrai, carino.”
11. “Non mi dir, bell'idol mio.”
12. “Ah signor per carità!”
13. Presto (Finale)

Glasbeniki

Luka Železnik, flavta
Ana Julija Mlejnik, violina
Nejc Mikolič, viola
Tamara Gombač, violončelo

Flavtist Luka Železnik je umetniški in idejni vodja festivala Prisluhi v Mestnem gozdu, soustanovitelj umetniško ekološkega zavoda E-Art, član ansambla Slovenskega komornega glasbenega gledališča in igra v mnogih komornih zasedbah. Deloval je kot solopikolist Slovenskega narodnega gledališča Maribor in Policijskega orkestra Republike Slovenije ter kot soloflavtist Orkestra Hiše kulture Celje, sodeloval pa je tudi z drugimi orkestri, kot so Simfoniki RTV Slovenija, orkester Musica Camerata in orkester Spira Mirabilis.

Violinistka Ana Julija Mlejnik beleži uspehe na mednarodnih odrih in je kot solistka z orkestrom debitirala v Londonu, Parizu, Tokiu, Bruslju, Anconi, Torontu in Ljubljani. Med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice Elizabete II. in vojvode Edinburškega kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije. Decembra 2018 ji je Univerza v Ljubljani podelila naziv asistentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Violist Nejc Mikolič je leta 2013 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija . Med študijem je prejel dve študentski Prešernovi nagradi. Študij je nadaljeval na Dunaju, na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost pri prof. H.P. Ochsenhofru. Zaposlen je kot soloviolist v orkestru KSO v Celovcu. Januarja 2020 ga je senat AG Ljubljana izvolil v naziv docent.

Violončelistka Tamara Gombač je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. M. Mlejniku in na univerzi Leibniz (Musik Hochschüle Hannover) pri prof. L. Gorokhovu. Med študijem je bila članica Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja, zdaj pa deluje kot profesorica violončela na glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje. Kot svobodna umetnica sodeluje s slovenskimi nacionalnimi orkestri in različnimi sestavi v tujini, med drugim tudi s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem.


Iskalnik